Wat kunt u verwachten van een mesologisch consult?

Een mesologisch onderzoek duurt ongeveer 1 uur. Aan het einde van het consult krijgt u direct de bevindingen te horen en ontvangt u een persoonlijk behandelplan. Meestal is dit een advies om uw voeding of levensstijl tijdelijk aan te passen aangevuld met supplementen, kruiden, vitamines of mineralen.

Na het maken van een afspraak ontvangt u een vragenlijst, (per mail of per post) waarin gevraagd wordt naar uw klacht(en), medische voorgeschiedenis, algemene symptomen, etc

Deze vragenlijst, die u enige tijd voor de afspraak heeft teruggestuurd, wordt met u doorgesproken en verder uitgewerkt. ( De anamnese)

 Dan volgt het onderzoek, dit kan bestaan uit:
  • Lichamelijk onderzoek (zoals gewrichten, huid, buikorganen, etc.)
  • Pols- tongdiagnostiek volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde en Ayurveda.
  • Electro Fysiologisch Diagnostiek : er worden ca. 80 -100 punten gemeten; dit voelt u nauwelijks (zonder naalden). Deze punten bevinden zich voornamelijk op handen en voeten.
  • Aan de hand van de resultaten van het onderzoek wordt het behandelplan bepaald. De keuze voor supplementen of kruiden wordt gecontroleerd door de Electro Fysiologische Diagnostiek.
  • Meestal vindt er na 4 tot 8 weken een controle plaats van de therapie en wordt het behandelplan indien nodig aangepast.